Wie is Saar

Ik ben Sara. Sinds de zomer van 2012 woonachtig in het uiterste puntje van de kop van noord Holland. Nadat ik Sociaal Pedagogische hulpverlening ( SPH) heb gestudeerd in Rotterdam en mijn diploma heb gehaald, heb ik een tijd gewerkt in een kindertehuis. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met jonge kinderen. Daarna ben ik een tijd uit de zorg geweest. Een aantal jaar heb ik gewerkt in een drukkerij waar ik verantwoordelijk was voor de administratie.

Daarna hebben we met het gezin voor 3 jaar in het buitenland gewoond, op Curaçao. Dit is een onvergetelijke en hele mooie periode in ons leven geworden. Ook is onze jongste dochter daar geboren.

Werkervaring 2012- heden

Nu wonen we alweer een aantal jaren in het mooie Den Helder. Op dit moment ben ik werkzaam bij SKDH, als pedagogisch coach. Dit is een afwisselende, zelfstandige en veelzijdige functie binnen een dynamische organisatie, waarin ook ikzelf iedere dag weer leer. Ik geniet erg van de afwisseling van locaties, maar ook dat iedere dag anders is.

Het is een kado om ook te zorgen voor jezelf.

Van 2012 tot 2018 was ik gastouder. Ik ving thuis kinderen op in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. In 2016 heb ik de opleiding Kindercoach met goed gevolg behaald. In de zomer van 2017 heb ik de training ‘anders leren’ gevolgd. Een mooie aanvulling op mijn werk als kindercoach. Hierdoor kan ik specialiseren en gerichter kinderen begeleiden. Ook heb ik in september 2017 de faalangstraining ‘sterker staan’ gevolgd en kan ik deze in de praktijk aanbieden aan kinderen individueel en in groepjes.

Een aantal eigenschappen die ik mezelf kan toeschrijven zijn rustig, creatief, empathisch, meelevend, sensitief, maar ook kritisch. Eigenschappen die ik in het werk als kindercoach heel goed kan inzetten. Ik vind het belangrijk dat er naar kinderen geluisterd wordt, niet dat zij naar mij moeten luisteren.

 

-Dappere dingen-

Adem in,

hart vast,

neus dicht en…

in het diepe springen