Wat is een kindercoach?

Wat is een kindercoach

Ik kan mij voorstellen dat je niet zo goed weet wat een kindercoach is. Wat doet een kindercoach en wanneer schakel je een kindercoach in?

Een kindercoach is een coach gericht op kinderen. Ze begeleiden/ coachen kinderen die tegen problemen aan lopen in het dagelijks leven. Zo’n probleem zit de ontwikkeling van je kind in de weg.

Als je op internet zoekt wat een kindercoach is en andere kindercoaches vraagt wat een kindercoach is, komt er vooral naar voren dat ze oplossingsgericht werken.

Er wordt gekeken naar de mogelijkheden die in de kinderen zitten. Samen met een kindercoach gaat het kind op zoek naar zijn kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Het kind doet zelfkennis op en er wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen. Hier heeft het kind tijdens het opgroeien zoveel baat bij.

Ieder kind is anders dus ook ieder kind heeft zijn eigen ‘problemen’ waar ze tegen aanlopen.

De meeste kindercoaches hebben hun eigen specialiteit. Denk hierbij aan faalangst, weerbaarheid, angsten, problemen op school met leren of in de omgang met leeftijdsgenootjes of volwassen. Ze begeleiden kinderen gericht op die hulpvraag die het kind heeft of waar de ouders denken dat het kind mee geholpen is.

Voor mij is het tijdens het werken belangrijk dat het kind zelf ook de problemen ervaart. Zich ervan bewust is dat we daar mee aan de slag gaan. Hierdoor kan je efficiënt de hulpvraag aanpakken.

Mijn specialiteiten zijn gericht op faalangst en beelddenken. Naast de opleiding Sociaal pedagogisch hulpverlenen en de cursus kindercoach heb ik voor beiden onderwerpen een training gevolgd die ik mij eigen heb gemaakt en toepas aan de kinderen. Vanwege mijn werk als gastouder ben ik in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag).

Maar ook andere onderwerpen als; hoog sensitief, verlegen, moeite hebben met het uitten van gevoelens, last van driftbuien, slecht in slaap kunnen vallen, verwerken van een scheiding kun je mee naar mij toestappen.

Door middel van tips aan ouders en oefeningen met de kinderen te doen, kan je samen werken aan een blijer kind. Dit allemaal op een laagdrempelige manier.

Sinds een aantal maanden mag ik gebruik maken van een ruimte op de Jenaplan basisschool de Verrekijker in Den Helder. Hierdoor werk ik nauw samen met verschillende disciplines voor overleg en verdieping van mijn werk. Maar ook is het goed voor mijn persoonlijke groei en sta ik hierdoor midden in de maatschappij.

Neem gerust contact op met mij of een andere kindercoach als je problemen ervaart. Een intake is sowieso gratis!

Geef een reactie