Help, ik ben beelddenker! En nu?

Trainer

Sinds deze zomer heb ik het certificaat binnen van de coachopleiding beelddenken ‘ ik leer anders’ en mag ik mezelf trainer noemen.

Ze gaven ons de tip om eerst een paar keer te oefenen met het geven van de training. Dit is een goede tip geweest. Door het een aantal keren goed te oefenen en ermee aan de slag te gaan ben ik mij steeds zekerder gaan voelen in het geven van de training. Oefeningen werden mij steeds duidelijker, maar wat ik vooral zag, de training werkt! Ik zag resultaten en de kinderen voelde zich zekerder. Ze weten nu beter om te gaan met hun gave beelddenken ipv er mee te worstelen in de schoolbanken.

Het geven van de training

Sinds een aantal weken mag ik gebruik maken van een ruimte op de Jenaplanbasisschool De Verrekijker in Den Helder. Het is goed voor mijn expertise om in een omgeving als een basisschool rond te lopen. Ik heb daar een stage leertraject en begeleid zowel kinderen van school als kinderen daarbuiten. Ik ben zo dankbaar dat ik deze mogelijkheid heb gekregen.

Ik coach op dit moment verschillende kinderen. Zowel kinderen van de Verrekijker als daar buiten. Sinds een aantal weken begeleid ik een meisje van 11 jaar (groep 8 basisonderwijs) en een meisje van 9 ( groep 6). Ze waren met mij in contact gekomen aan de hand van de Facebook oproep. Ik zocht 2 kinderen waar ik de training ‘ ik leer anders’ gratis mee kon doorlopen. Hier kreeg ik veel reacties op. En het liefst had ik ze allemaal gratis geholpen, maar helaas gaat dat niet.

Door deze 2 coachtrajecten werd mij wederom duidelijk hoe verschillend kinderen zijn en ook beelddenkers. Het is heel mooi om te zien als je goede resultaten boekt door het geven van de training en kinderen zich bewust worden van hun manier van leren.

Hoe kan ik de training ‘ik leer anders’ het beste beschrijven in een paar woorden? Het is een training voor kinderen die vastlopen op school. Kinderen die worstelen met de lesstof die ze aangeboden krijgen. Door deze training leren ze zelf hoe ze de lesstof die ze aangeboden krijgen, goed op kunnen slaan. Met 4 of 6 sessies zijn de kinderen geholpen om zo beter door hun schoolcarrière te lopen. De training werkt alleen bij beelddenkers. Hierdoor kan je snel zien of de training werkt bij je kindje.

Ik haal het wel vaker aan, maar heb je twijfels of je kindje een beelddenker is, neem dan contact met mij op. Dan gaan we samen verder kijken! Het is even een investering maar het is wel goed voor de rest van het leven van je zoon of dochter. Dus waar wacht je nog op? mail voor info naar info@kindercoachsaar.nl

 

 

Een gedachte over “Help, ik ben beelddenker! En nu?

Geef een reactie