Een stukje uit de training ‘ ik leer anders’

Ik vertelde laatst op Facebook dat ik een informatie uurtje gaf aan een geïnteresseerde moeder. Het blijft voor buitenstaanders erg onduidelijk wat ik nou precies doe met de training ‘ ik leer anders’ voor beelddenkers. Ik heb haar stap voor stap meegenomen in de training die ik aan de kinderen geef.

We zijn begonnen met een stukje theorie. Dit is belangrijk om te weten zodat je meer de beelddenker kan begrijpen.

We worden allemaal geboren als beelddenker. Als we jong zijn leren we alles via beeld. We leren door de dingen die we zien. Tussen het 4de en 6de levensjaar ga je je voorkeur ontwikkelen, hoe je de informatie opneemt, via taal of beeld. Sommige kinderen blijven hun voorkeur houden in beelden. Omdat we leren op een talige manier, talig onderwijs, kunnen er leer- gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen ontstaan bij deze groep kinderen. Met deze training leren kinderen beter de informatie die ze moeten leren in zich op te nemen en te houden. Dat gaat met een aantal handvatten en oefeningen.

We hebben de lijst doorgenomen waar je een beelddenker aan kan herkennen. Zie ook hier op mijn site http://www.kindercoachsaar.nl/test-is-mijn-kind-een-beelddenker/ Neem 3 minuutjes de tijd om de lijst in te vullen.

Vervolgens heb ik een paar oefeningen uitgelegd. Ik heb haar laten zien hoe ik structuur aanbreng in het hoofd van een kind. Ze gaf aan dat dit voor heel veel kinderen heel nuttig en toepasbaar kan zijn. De kinderen leren zich te kunnen focussen op dat gene waar ze op dat moment mee bezig zijn. Zijn ze bezig met taal, dan zijn ze ook echt alleen maar bezig met taal. De kinderen leren hun hoofd op te ruimen. Werk je niet het beste aan een opgeruimd bureau, of in een opgeruimd huis? Is het dan niet heel handig als je je hoofd ook hebt opgeruimd?

Meestal zie je na 1 sessie al of de training werkt.

Wil jij meer informatie over de training ‘ik leer anders’? Of meer informatie over de training ‘sterker staan met boom Saar’, mail dan naar info@kindercoachsaar.nl

Ik leg het je graag uit! Ook in een informatie-uurtje neem ik graag de tijd voor je om uitleg te geven over de trainingen en mijn werkwijzen. Dus wacht niet langer en neem vandaag nog contact met mij op!

 

Geef een reactie