Corona quarantaine

Lieve volgers,

Hoe gaat het met iedereen in de Corona quarantaine? Houden jullie het een beetje vol met elkaar in huis? Werken jullie vanuit huis of werkt 1 van jullie in de cruciale beroepen die ‘gewoon’ doorgaan?

Sinds deze week werk ik thuis. Maar jeetje wat is dat onwijs wennen zeg. Om eerlijk te zijn gaat dat allemaal niet zomaar vanzelf. Het is erg zoeken naar balans. Thuis werken betekent dat je opeens je werk naar huis hebt meegenomen. Het is voor mij hierin heel belangrijk dat ik daar een goede grens in aangeef. Dan ben ik aan het werk, dan heb ik ‘vrij’. MOEILIJK.

Schema’s en balans

Aan het begin van de eerste week werd ik al direct overspoelt met allemaal berichtjes van schema’s voor thuis. Ik vond het heel moeilijk om dat in te zetten bij ons thuis. Want waarom een schema, we zijn wel thuis. Aan de andere kant moet er wel huiswerk gemaakt of gewerkt worden, het is geen vakantie. We hebben geprobeerd een mix te zoeken tussen rust en een vast schema. Met blokken in de dag waarin er ruimte is voor huiswerk, ontspanning en eten. Een heel strak schema van uur tot uur hebben we niet gedaan. Dit heb ik ook voor mezelf gemaakt aangezien ik best chaotisch kan zijn. Ik heb structuur en ritme nodig om goed te functioneren. Zoals ’s morgens starten met een rondje (hard)lopen, een aantal uur werken en iets van vrije tijd in de vorm van creativiteit. Voegt een schema van uur tot uur wel bij je is dat natuurlijk helemaal prima. Doe vooral wat goed voelt. Hoe gaat dat bij jullie thuis? En hoe ervaren jullie alle schema’s.

Ups en downs

Toen de scholen dicht gingen vanwege corona werd het iedereen echt duidelijk: Dit is ernstig. Het leven van ons allemaal staat volledig op zijn kop. Het ritme waar we in zaten is weg. Rituelen, zoals ’s morgens opstaan omdat je op tijd de deur uit moet om naar school of naar je werk te gaan is weg. We hoeven de deur alleen nog maar uit om een luchtje te scheppen of om boodschappen te halen. Heel bizar allemaal. Verjaardagsfeestje van onze dochter hebben we moeten afzeggen. Dat was voor mij heel confronterend. Want dat betekent ook: We kunnen niet naar oma en opa toe. En wanneer dat wel kan, geen idee nog. HEFTIG. Dit alles zorgde bij mij voor een goede dip waarbij de nodige tranen wel zijn gelaten. Herkennen jullie dat?

Maar er zijn ook ups

hardlopen op nieuwe plekken

Ups dat onze kinderen onze nieuwe tuin aan het ontdekken zijn. We wonen sinds een half jaar in een nieuwe woning. Ze klimmen in de bomen en spelen met elkaar. Zo hebben ze gister samen blaaspijpjes gemaakt, hebben ze een ‘geheime hut’ ontdekt in de tuin en maken ze gezamenlijk een muziekfilmpje voor een opdracht van de juf. Heel bijzonder allemaal. Dat is allemaal te danken aan deze corona-crisis. Van de week zag ik opeens een bloemetje aan de Kersenboom in onze tuin, wauw! Wat geniet ik daar van. Ik heb een nieuw hardloop weggetje ontdekt achter ons huis. Tip van een vriendin. En deze up vind ik echt super leuk: via wattsapp kan je met 4 mensen tegelijk beeldbellen. Super leuk om met de opa’s en oma’s tegelijk te bellen. Dit alles zorgt voor de nodige positiviteit. Wat zijn jullie ups die je ontdekt hebt tijdens de quarantaine? Ik lees ze graag.

Geef een reactie